Tähän mennessä tapahtunutta: mihin silmä kotona osuukin, aina on edessä keskeneräinen käsityö eli UFO. On neuleita, ompelutöitä, nauha- ja nyöriprojekteja, helmeilyä... Kodinhoitohuoneenkin ovat mokomat valloittaneet, siellä lojuu silittämistä odottavia kankaita ja pestyjä, kerimättömiä lankavyyhtejä. Jopa vessan hyllyltä voi löytää käsityölehden tai -ohjeen; vain keittiö on käsityövapaata aluetta, koska yhdistelmästä seuraa ainakin minun keittotaidoillani vain sutta ja sekundaa - joko käsityö likaantuu tai keitos palaa pohjaan tai molempia.

Tänä aamuna päätettyä: En aloita yhtään uutta käsityötä ennen kuin vuosi on loppu tai vähintään tusina UFOa on saatettu loppuun tai muuten poistettu päiväjärjestyksestä esim. purkamalla. Blogin perustin, jotta päätöksessä olisi helpompi pysyä; lupaan tunnustaa kaikki lipsumiset julkisesti.
Seurausta tästä päätöksestä on myös se, että minulla ei pitäisi olla yhtään hyvää syytä ostaa lankoja, kankaita, nauhoja tai helmiä ennen samaista ajankohtaa. Työvälineitä voi joutua johonkin projektiosuuteen hankkimaan muutaman lisää ja todella hyvästä syystä voi tästä vähän joustaa. Taloudessa ei kuitenkaan oikeasti kaivata yhtään esinettä lisää, joten kylmä harkinta on tässä tarpeen.

UFOn määritelmä tämän blogin puitteissa:
Ensisijaisesti UFO tarkoittaa aloitettua, mutta kesken jäänyttä käsityötä, esimerkiksi napinläpiä vaille valmista kesämekkoa ja puoliksi kudottua pirtanauhaa. UFOiksi lasketaan myös suuret peruskorjaus- ja muutostyöt kuten vanhan renessanssipaidan käden- ja päänteiden muuttamista toisenlaisiksi. Varovaisesti arvioiden tällaisia on nurkissa pari tusinaa, eli ei lopu heti kesken.
Toissijaisesti UFOina  voidaan pitää myös sellaisia suunniteltuja projekteja, joihin on olemassa kaikki tarpeet ja ohjeet: kankaat, langat, kaavat, kuvat, työvälineet kaikki pinossa odottamassa jatkotoimenpiteitä. Näitä tulevia ufojakin taitaa olla puolesta tusinasta tusinaan, vähän riippuu siitä, mitä erinäisistä kasseista ja laatikoista paljastuu, (jos ja) kun niin pitkälle päästään.

UFOjani esittelen sitten sitä mukaa, kun niiden kimppuun käyn. Normaaliin tyyliini luultavasti näperrän useampaa hommaa yhtä aikaa - yksi sopii bussiin, toinen lentokoneeseen, kolmas vain kotona tehtäväksi - mutta toivottavasti välillä tulee valmistakin!